Meget trist nytt for alle landets kaninelskere dette! Tragisk!<br/>
thumbnailMeget trist nytt for alle landets kaninelskere dette! Tragisk!


Bildet over: Johnny Johansson, som var med på å arrangere kaninutstillingen, blir hjulpet ut av ruinene etter å ha reddet de første kaninene natt til lørdag.

(VG Nett) “800 kaniner som skulle være med på en kaninutstilling ble levende begravd da taket på Rosvalla tennishall i Sverige raste sammen natt til lørdag. Nå regner redningsarbeiderne med at de ikke får reddet ut alle kaninene som er fanget i ruinene.

Kanineiere fra hele Sverige hadde kommet til Nyköping for å delta på den store kaninutstillingen som skulle holdes i dag, skriver svenske Aftonbladet.”

Meget trist nytt for alle landets kaninelskere dette. Dette var utstillingskaniner av høyeste kvalitet og konsistens, og ikke kaniner for konsum. Derfor er det tragisk at her gikk mye verdifullt arvemateriale tapt, som kunne vært avlet videre på. Og mye lidelse for de av kaninene som er kommet i klem under den sammenraste delen av bygningen.

Men en del av kaninene er reddet ut, men er nok også mange som har tatt kvelden, eller mistet livet for å være nøyaktig i tilslaget. Selv om 1648 kaniner var i bygget da det raste sammen, var det bare halvparten som var under den delen av taket som raste sammen. Var da enda bra at ikke alle kom i klem. Håper ikke denne tragedien har satt svensk kanin avl mange år tilbake.

Nå er nok mange kanineiere nærmest i sjokk, og livredde for at deres kjære skal ha omkommet. For det ligger mange år med nitidig stell bak utstillingskaniner, så her kan tapene blir store, også i kroner og øre. For det beste eller flotteste utstillingskaninene er verd en del. Håper at de endelig tallene for omkomne kaniner ikke blir så høyt som nå fryktet.

Delta her! Vinn smågodt for et helt år!


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat