Vakre og sexy Sissel Kyrkjebø sier, – Først hadde jeg en utrolig sorg!<br/>
thumbnailVakre og sexy Sissel Kyrkjebø sier, – Først hadde jeg en utrolig sorg!


Bildet over: Sissel Kyrkjebø

SEHER.NO: “Sangerinnen Sissel Kyrkjebø (41) har tro på at det finnes noe mellom himmel og jord som hjelper henne når hun møter motgang. 41-åringen har en sterk kristen tro, og mener også at hun har en skyttsengel som passer på henne. Denne troen hjalp henne da hennes bror døde brått – bare 36 år gammel. Først hadde jeg en utrolig sorg. Men jeg følte ikke noe sinne, noen folk blir jo sinte. Jeg husker jeg tenkte «hvorfor nå?». Det syns jeg var vanskelig å forsone meg med. Samtidig får du en overlevelsestanke i slike situasjoner, sier Sissel til Dagbladet Søndag.

I dag har familien kommet videre. Det kan være sårende for andre å høre at jeg sier dette, men dette er bare min livsfilosifi, det som gir meg trygghet: Kanskje var han ferdig med det han skulle her på jorda? Hvis han var det, så er det bare fordi det ventet noe annet på han. Og jeg vet at jeg skal møte ham igjen.”

I Norge er hun kjent for en rekke utgivelser og opptredener siden midten av 80-tallet. Internasjonalt er hun mest kjent for å ha sunget OL-hymnen under OL på Lillehammer, duettene med Plácido Domingo, julekonserter i Wien og Moskva samt for å ha medvirket til musikken til filmen Titanic.

Kyrkjebø sang i barnekor fra hun var ni år gammel, og som elleveåring vant hun sin første lokale talentkonkurranse. Hun ble påvirket av ulike musikksjangere. Foreldrene var interessert i countrymusikk og klassisk musikk, og brødrenes interesse for rock påvirket henne også. Senere har Kyrkjebø uttalt at en sanger som Barbra Streisand var til stor inspirasjon.

I 1983 opptrådte hun for første gang på TV i barneprogrammet Halvsju, hvor hun sang Barbra Streisands “Evergreen”. Senere opptrådte hun som solist i allsangprogrammet Syng med oss og det ble gitt ut en LP-plate. I 1984 sang Kyrkjebø solo på TV flere ganger. Hun opptrådte hos Odd Grythe i Husker Du?, hvor hun sang to gamle slagere: “Barndomshjemmet” og “Sukiyaki”. Rune Larsen var også med i dette programmet og han ble senere hennes manager.

I 1986 opptrådte Sissel Kyrkjebø i pausen under Eurovision Song Contest, som ble arrangert i Grieghallen i Bergen. Samme år ble hennes første album – Sissel – utgitt, og hun ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1986 og «Årets navn» av avisen Dagbladet. Hun medvirket også i Kanal 1 på norsk fjernsyn hvor hun sang “You Don`t Bring Me Flowers”. I 1987 ble juleplaten Glade jul utgitt. Den inneholdt flere tradisjonelle julesanger, og ble etter hvert allemannseie i norske hjem. Den er blitt solgt i over 600 000 eksemplarer, og er tidenes mestselgende album i Norge, foran hennes egen debutplate Sissel.

Høsten 1988 flyttet Kyrkjebø for en kort periode til Oslo for å spille Maria von Trapp i den norske versjonen av Sound of Music. Senere spilte hun samme rolle i Bergen. 21. august 1993 ble hun gift med den danske artisten Eddie Skoller. Vielsen skjedde i Mariakirken i Bergen, og hele bryllupet ble omfattet med stor interesse av både norsk og dansk presse. Paret gikk fra hverandre i 2003.

I 1994 opptrådte Kyrkjebø under både åpnings- og avslutningsseremonien for Vinter-OL på Lillehammer. Den verdensberømte tenoren Plácido Domingo oppholdt seg i Norge under OL, og kom tilfeldigvis over Kyrkjebøs tidligere album. Han kontaktet henne, og neste dag spilte de inn «Fire in Your Heart», en engelsk versjon av «Se ilden lyse». Domingo inviterte Kyrkjebø og den franske sangeren Charles Aznavour til å delta i hans årlige julekonsert i Wien, en konsert som ble sendt på TV-stasjoner over hele Europa.

I 1997 turnerte Kyrkjebø med den irske gruppen The Chieftains i USA. De opptrådte blant annet på The Late Show med David Letterman. Sommeren dette året var hun med på innspillingen av musikken til filmen Titanic. Filmmusikken ble solgt i 24 millioner eksemplarer. Også i 1998 var hun gjest hos Letterman, og er dermed eneste nordmann som har vært gjest på programmet to ganger. Begge opptredenene var forøvrig på St. Patricks-dagen. I 1997 spilte hun inn sangen «Prince Igor» sammen med den amerikanske rapperen Warren G for albumet The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic.

I 2001 hadde hun en av rollene i den danske suksessfilmen Flyvende Farmor. Her spiller Sissel en tømmerhugger. Hun synger også sangen Himlen Over Himmelbjerget i denne danske filmen


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat