Kongeørn er en mektig jeger, og ikke minst en rovfugl!<br/>
thumbnailKongeørn er en mektig jeger, og ikke minst en rovfugl!


Bildet over: Kongeørn er en vakker fugl

(VG Nett) “Kattungen Tjukka lekte intetanende på gårdstrappen. Da slo kongeørnen til. Da Oddbjørn Nærvik kom tilbake etter å ha vært borte noen få minutter, var det et grusomt syn som møtte ham: Ved trappen satt en ung ørn med klørne i den knappe ti måneder gamle katten hans.

– Jeg skulle bare ordne et par småting. Da jeg kom tilbake var det steindau, sukker orkdalingen til VG Nett. Bonden fra Sør-Trøndelag skremte bort den unge kongeørna, og la Tjukka litt nærmere husveggen. Ikke før hadde han snudd ryggen til, så var ørnen tilbake. Denne gangen med moren på slep.”

Kongeørn er en mektig jeger, og ikke minst en rovfugl. Da forsyner den seg av maten som er tilgjengelig, også katter får duge om ørna er sulten. For da katta satt ute på gårdstunet i Hoston, mens eier Oddbjørn Nærvik sto med ryggen til et par minutter, var katta død, tatt av kongeørn. Dette er livets gang, og prisen vi må betale for å ha en livskraftig ørnebestand vil mange si. Ja, men heldigvis går det ikke mange katter med etter ørneangrep her i landet om vi forsøker å se problematikken i et større perspektiv.

Men hendelsen på gården hos Oddbjørn Nærvik er en av flere som har ført til at folk i Hoston holder kattene sine mest mulig innendørs for tida. Det ser ut til at et ørnepar har spesialisert seg på kattemiddag. Nærviks nabo Terje Rye har mistet to av tre katter. Vil vel tro at katter flest er relativt trygge for ørn, for så mange ørn er det da ikke som angriper og dreper katter. Men er man glad i sin firbente mjauer, noe de fleste vel er, så holder man dyret inne, og lufter pus mens en selv er tilstede, i alle fall i deler Sør-Trøndelag.


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat