Finnskogen har mystiske dimensjoner.<br/>
thumbnailFinnskogen har mystiske dimensjoner.


DB Nett: “HEIKI KULBLIK ER DØPT HENRIK. Det egentlige navnet hans har alltid vært Heiki, men da han ble døpt i 1949 fikk ikke barna på Finnskogen ha sine finske navn, selv om alle brukte dem i praksis. Det var flere Heikier på Finnskogen da jeg vokste opp – alle var døpt Henrik men ingen ble kalt noe annet enn Heiki, forteller han til Magasinet på nett.”

Mye fascinerende historie fra dette området, har lest god litteratur om livet her tidligere i livet, og det er noe som har fascinert meg frem til i dag. Synes dette landområdet nærmest var både mytisk og mystisk. Utrolig at Heiki Kulblik har drevet skogen sin med hester, litt andre tider det flste plassene i dag der en driver med trelast og skoging.

Skulle ønske jeg en gang fikk opleve området….

SKOGFINNENE KALLES DE, folket som ble gitt formell status som nasjonal minoritet sammen med kvener, tatere, sigøynere og samer for omlag ti år siden.


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat