Anne B. Ragde raser mot Odd Nerdrum, mer Nerdrum hever seg over norsk lov på samme måte som Hells Angels!<br/>
thumbnailAnne B. Ragde raser mot Odd Nerdrum, mer Nerdrum hever seg over norsk lov på samme måte som Hells Angels!


Bildet over: Anne B. Ragde

VG Nett:
Forfatter Anne B. Ragde sier hun blir kvalm av Odd Nerdrums «genisyting». Norske kunstnere er delte i synet på at Odd Nerdrum er dømt til to års fengsel for å ha gjemt unna 10,5 millioner kroner i en bankboks i Østerrike. Jeg har vært i sjokk siden dette startet – og det er ikke av samme grunn som Odd Nerdrums støttespillere, sier forfatter Anne B. Ragde. Etter dommen har Nerdrum høstet mange sympatierklæringer. Det har opprørt Ragde.

Provoserer. Det som provoserer meg mest er at Nerdrum gir seg selv en genistatus, som en som ikke trenger å forholde seg til realitetene. Den genisytingen gjør meg kvalm, tordner Ragde, og kaller det total ansvarsfraskrivelse. Odd Nerdrum hever seg over norsk lov på samme måte som Hells Angels, sier hun. Han påberoper seg en fristatus gjennom det å være kunstner, og mener tydeligvis at han ikke må betale skatt på lik linje med alle andre. Derfor spør jeg: Hvor stor kunstner må man være for å kunne gi faen? Jeg er ute i 21 land med bøkene mine, og kunne fint tjent svarte penger, men gjør det ikke. Dette handler om skattemoral, raser forfatteren.”

Anne Birkefeldt Ragde (født 3. desember 1957 i Odda) er en norsk forfatter og tekstforfatter, oppvokst i Trondheim. Ragde er tidligere universitetslektor i massekommunikasjon ved Universitetet i Trondheim. Hun er cand. philol. fra Universitetet i Trondheim med hovedfag i amerikansk massemediekommunikasjon, og debuterte som forfatter i 1986.

Ragdes bøker er genreoverskridende, både hennes skjønnlitterære romaner og særlig ungdomsbøkene grenser ofte tett opp mot thrilleren eller kriminalromanen. Med romanen, teateret og Tv-serien Berlinerpoplene og de to oppfølgerne gjorde hun seg for alvor bemerket. Hun har utgitt mer enn førti titler og har et totalsalg på mer enn en million bøker (per 19. august 2008).


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat