Katten Thelma (2) ble funnet torturert og drept, grusomme mennesker!<br/>
thumbnailKatten Thelma (2) ble funnet torturert og drept, grusomme mennesker!


(VG Nett) På få måneder har seks katter forsvunnet i et lite nabolag på Raufoss. To av dem er senere blitt funnet med avskårne bakbein. Thelma var en så uvanlig snill og god katt. Hun var alltid klar for kos, og kom hjem for å sove inne hver eneste kveld, forteller matmor Tirill Nyberg til VG Nett. Hun fikk den to år gamle katten i fjor vår, da den ble omplassert fra et annet hjem. Det tok henne to dager å finne seg til rette.

Hun var vaksinert, og gikk aldri langt hjemmefra. Det var ingen som hadde noen grunn til å hate Thelma, sier Tirill. Men en kveld i oktober kom plutselig ikke katten hennes hjem igjen. Det var rart, men jeg tenkte at hun kom morgenen etter. Da hun ikke satt utenfor da heller, så begynte jeg å bli redd. Jeg lette rundt i hele nabolaget til ut på kvelden, men det var ingen Thelma å se, forteller hun.

Tamkatt (Felis silvestris catus) er også kjent som huskatt, pusekatt, kattepus og bare katt eller pus. Tamkatten har også i noen grad gått under det vitenskapelige navnet F. s. domesticus. Den er et lite rovpattedyr i kattefamilien, som nå regnes som en variant av afrikansk villkatt (F. s. lybica).

Katten har trolig vært et husdyr i nærmere 10 000 år, og den er verdens mest populære kjæledyr. Som hunden blir også tamkatten inndelt i raser, men ulikt hundens store variasjoner er det kun mindre synlige forskjeller mellom katterasene.


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat