Wikileaks har overvåket svenske journalister, ja ta svenske svin pg purk<br/>
thumbnailWikileaks har overvåket svenske journalister, ja ta svenske svin pg purk


(Dagbladet): “I hemmelighet har Wikileaks kartlagt ordfører Ulrika Knutson i Publicistklubben i Sverige, sjefredaktør Thomas Mattsson i Expressen og flere andre svenske journalister som har rapportert kritisk om Wikileaks og Julian Assange, skriver Expressen. Den svenske avisa har sett deler av Wikileaks interne etterretningsmateriale med opplysninger om Thomas Mattssons privatøkonomi og bilder av hans bolig. Jeg kjenner ikke til noen undersøkelse, hevder Wikileaks talskvinne Kristinn Hrafnsson.

Konspirasjon. Ledelsen i Wikileaks er overbevist om at Julian Assange ble utsatt for en konspirasjon da to svenske kvinner politianmeldte ham for voldtekt og seksuell trakassering. De mener USA nå utnytter rettsprosessen for å tvinge fram en utlevering. Journalister, politikere og myndighetspersoner skal være involvert i det angivelige komplottet. Derfor har organisasjonens ledelse i lengre tid diskutert ulike scenarier for å «avsløre konspirasjonen» og stoppe en eventuell utlevering av Assange til USA. Det er derfor Wikileaks har gått til det steg å kartlegge svenske journalister, skriver Expressen. Avisa henviser til flere kilder med innsyn i Wikileaks materiale og planer som sier at flere personer i organisasjonen har deltatt i kartleggingsarbeidet.”

WikiLeaks dukket opp på Internett i januar 2007. Nettstedet hevdet at det ble «grunnlagt av kinesiske dissidenter, journalister, matematikere og teknologer fra oppstartselskaper, fra USA, Taiwan, Europa, Australia og Sør-Afrika». De som opprettet WikiLeaks har ikke blitt formelt identifisert. Nettstedet har blitt representert i offentligheten siden januar 2007 av Julian Assange og andre. Assange beskriver seg selv som medlem av WikiLeaks’ rådgiverstyre. Nyhetsjournalister i avisen The Australian har kalt Assange for «grunnlegger av WikiLeaks».

Per juni 2009 hadde nettstedet over 1 200 registrerte frivillige og listet et rådgiverstyre bestående av Assange, Phillip Adams, Wang Dan, C. J. Hinke, Ben Laurie, Tashi Namgyal Khamsitsang, Xiao Qiang, Chico Whitaker og Wang Youcai. Til tross for å stå på listen, da Khamsitsang ble kontaktet av magasinet Mother Jones i 2010 hevdet han at selv om han hadde mottatt en e-post fra WikiLeaks hadde han aldri gitt sitt ja til å være rådgiver.

svd.sedn.se


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat