Lars Bohinen sier det var ubehagelig å dra hjem, eks-fotballproffen snakker ut om egen oppvekst<br/>
thumbnailLars Bohinen sier det var ubehagelig å dra hjem, eks-fotballproffen snakker ut om egen oppvekst


Bildet over: Lars Bohinen

Vg Nett:Lars Bohinen vokste opp med en alkoholisert far og følte det som en lettelse da foreldrene skilte seg. I det andre programmet i TV 2-serien «Skogheim flytter inn» forteller Lars Bohinen om oppveksten med en alkoholisert far og hvordan det har påvirket livet hans. Jeg blir glad av alkohol, men faren min ble det helt motsatte. Du merket det i det daglige, på oppførselen hans. Vi skjønte det med en gang vi kom i døra at han var beruset. Han ble verbal, sur. Tidvis var jeg redd. Det gjør noe med et barn å ikke vite hva som skjer når du kommer hjem. Etter at jeg hadde vært på trening syntes jeg det kunne være ubehagelig å dra hjem, forteller Lars Bohinen til Kristin Skogheim.

Lars Bohinen er født i Mo i Rana og bodde der de første 14 årene av livet sitt. Da ble foreldrene skilt og han, moren og søsteren flyttet til Oslo. For meg var skilsmissen en stor lettelse. Det var noe jeg hadde ønsker i flere år, sier Bohinen. Jeg var sint. Faren døde i 1999 og de to så hverandre bare en til to ganger i året etter at Lars flytte fra Mo i Rana. Det var gjerne i forbindelse med landskamper. Det kunne kanskje blitt bedre, men jeg hadde ikke forståelse for den typen oppførsel. Jeg var sint, men man forstår det ikke når man er så ung. Det som skjer blir en del av dagliglivet, men man kan ikke snakke om det og da blir det en ekstra belastning. Jeg kan være flink til å tilgi. Men han ba aldri om unnskyldning, sier Lars Bohinen i TV2-programmet.”

Lars Roar Bohinen (født 8. september 1969 i Vadsø) er en norsk tidligere fotballspiller, sportsdirektør i Stabæk og nå ekspertkommentator i TV 2-sporten. Han var midtbanespiller, og var utenlandsproff i en årrekke, blant annet i klubbene Young Boys Bern, Nottingham Forest og Blackburn. Bohinen fikk også 49 kamper for Norge, der han blant annet huskes for deltagelsen i fotball-VM i 1994 og målene mot Italia i 1991 og England i 1993.

Bohinen var en «klubbnomade». Han spilte seniorfotball for elleve forskjellige klubber. I Norge var han innom Bærum, Lyn, Vålerenga (to perioder), Viking og Lillestrøm. Han spilte også for en rekke klubber i utlandet – først for sveitsiske Young Boys Bern, senere for de engelske klubbene Nottingham Forest, Blackburn og Derby, og til slutt i de danske klubbene Lyngby FC (nå Lyngby Boldklub) og Farum. Han avsluttet karrieren i Vålerenga i 2003.

Bohinen fikk 49 A-landskamper for Norge, og skåret ti landslagsmål – deriblant to flotte scoringer i seirene over Italia i 1991 og England i 1993. Han spilte i samtlige av Norges kamper i fotball-VM i 1994. I 1995 skapte Bohinen avisoverskrifter da han valgte å boikotte privatlandskampen mot Frankrike i protest mot de franske prøvesprengningene i Stillehavet, og fikk både ros og kritikk for sitt engasjement.

Etter endt karriere som aktiv fortsatte Bohinen i Vålerenga, der han arbeidet som sportslig administrativ leder. I januar 2007 ble han fristilt etter eget ønske, og gikk deretter over i stilling som sportsdirektør i Stabæk[1]. Der fratredde han stillingen, også etter eget ønske, i juni 2009 for å spare klubben penger. I januar 2010 fikk han jobb som fotballekspert i TV. Han spiller fortsatt fotball, nå som old-boys i Bærum. Bohinen er fetter til fotballspilleren Sigurd Rushfeldt.

Klikk her for å lese at Høyretopp er tatt i narkotikasak:


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat