Afghansk jente ble solgt og brutalt mishandlet, onde mennesker<br/>
thumbnailAfghansk jente ble solgt og brutalt mishandlet, onde mennesker


En jente på 15 år ble brutalt mishandlet av sin svigerfamilie etter at hun var blitt solgt til dem av sin bror. Ti år etter Taliban lever fortsatt mange afghanske kvinner i frykt og undertrykkelse. Den 15 år gamle jentas tilstand var kritisk da hun ble reddet fra et hus i Baghlan-provinsen i forrige uke, etter at naboer hadde hørt henne gråte og skrike i flere dager.

Ifølge politiet i området ble hun låst inne på et mørkt toalett i kjelleren av sine svigerfamilie, hvor hun satt med kritisk lite mat og vann i fem måneder. Svigerfamilien skal ha dratt ut neglene og håret hennes, og ville tvinge henne til prostitusjon for å tjene penger. Dette er en av de verste eksemplene på vold mot kvinner i Afghanistan. De skyldige må straffes, så andre kan lære en lekse, sier helseminister Suraya Dalil lørdag, etter at hun besøkte jenta på sykehuset hvor hun får behandling for skadene.

Politiet i Baghlan sier svigermoren og svigersøsteren er arrestert, men at politiet ennå leter etter mannen og svigerfaren til jenta. Små skritt. Selv om Taliban ble fjernet fra makten i Afghanistan for ti år siden, er det fortsatt stor risiko for å bli bortført, voldtatt, tvangsgiftet eller solgt for kvinner i Afghanistan.

Arbeidet for kvinners rettigheter og frihet har økt de siste årene, men det er enda et sterkt sosialt og juridisk press i det afghanske samfunnet som gjør det vanskelig å rømme fra voldelige forhold. Flere afghanske kvinner er blitt fengslet for å ha rømt fra voldelige ektemenn, da det regnes som «moralske forbrytelser».

dn.se


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat