Lasse Kjus snakker ut om angsten i ny bok, fikk frynsete nerver og dårlig søvn!<br/>
thumbnailLasse Kjus snakker ut om angsten i ny bok, fikk frynsete nerver og dårlig søvn!


Lasse Kjus skal ha ligget søvløs i lange perioder, skjelvende av angst og beven

NTB møtte de to alpingigantene i forbindelse med at boken «Aamodt & Kjus – 35 år som konkurrenter og brødre», ført i pennen av Svein Tore Bergestuen, kom på markedet denne uken. I boken får vi vite at til tross for at de var «brødre» og delte rom i en årrekke, så ble duoen aldri bestevenner.

I boken får vi historien om angsten, frykten, kjærligheten og pengene. Vi får vite at Kjus slet med depresjon etter et intervju for 13 år siden, og at han mot slutten av karrieren fikk angst.

Intervjuet ble gjengitt av Dagbladet, hvor Lasse Kjus sa at han hatet Norge. Hovedpersonen selv reagerte på oppslaget, og mener at han aldri har sagt at han hater Norge, og at han bare husker bruddstykker av disse dagene.

Men boka er også en oppvekstbok, en bok om treningskultur, en bok om talent versus trening og en bok som ser framover. Jeg var nysgjerrig på hvorfor akkurat de to ble best. Jeg ble overrasket av at så mange av svarene på deres framganger lå i barndommen og oppveksten, sier forfatter Bergestuen.

Lasse Kjus (født 14. januar 1971 i Oslo) er en norsk tidligere alpinist, og regnes som en av tidenes beste utøvere. Han representerte Bærums Skiklub. Den første, store seieren sikret Kjus i kombinasjonsøvelsen under VM i Morioka vinteren 1993. Under VM i 1999 vant han gull i storslalåm og super-G, og fikk etter denne sesongen Aftenpostens Gullmedalje og norske sportsjournalisters statuett som «Årets idrettsnavn».

Han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger, i sesongene 1995/1996 og 1998/1999. Totalt har Kjus vunnet seksten medaljer i internasjonale mesterskap (VM/OL) (fire gull, elleve sølv og en bronse). Han la opp etter 2005–06-sesongen.

VM-medaljene er tre gull og åtte sølv, og OL-medaljene er ett gull, tre sølv og en bronse. I 2008 gjorde Kjus et comeback i NM, og fikk sølv i utfor, etter Lars Elton Myhre. Konkurransen ble arrangert 27. mars i Hafjell. Lasse Kjus har også interesse for småfly og har flysertifikatet i klassen småfly.[1] I 2009 krasjet han i eget fly i Jotunheimen, men ble ikke alvorlig skadet

Andreas Nørstrund, kalt «Farmen»-Andreas:
Andreas Nørstrund, «Farmen»-Andreas:


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat