Eli Kari Gjengedal har meldt været hos TV 2 i 12 år. På onsdag er det slutt.!<br/>
thumbnailEli Kari Gjengedal har meldt været hos TV 2 i 12 år. På onsdag er det slutt.!


Eli Kari Gjengedal sexy værdame gir seg

Tolv år er gått siden Eli Kari Gjengedal (41) meldte været hos TV 2 for første gang. Onsdag er det slutt. I dag har nemlig 41-åringen fra Leikanger i Sogn og Fjordane sin siste dag på jobb i TV 2. På torsdag inntar hun NRKs kontor i Bergen for å jobbe med sitt nye værprogram. I september flyttet hun også inn i en splitter ny fire etasjers leilighet på Nordnes i Bergen til i underkant av fire millioner kroner, hvor sønnen Nikolai (7) får en hel etasje å boltre seg på.

Etter tolv år som en av TV 2s mest profilerte medarbeidere, gjennom værmelding i romdrakt, sang og latterkramper på direkten, er det ubønnhørlig slutt. Det har vært spesielt kjekt og givende å ha en fot i to leire. At jeg har vært så heldig å få være en del av et akademisk miljø i Storm, og samtidig jobbe med TV, presentasjon og formidling. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får en del av begge verdener, sier hun om de tolv årene.

Eli Kari Gjengedal (født 24. mars 1971) er en norsk forfatter fra Leikanger i Sogn og Fjordane, men kanskje mest kjent som værdame i Storm Weather Center og på TV 2. I tillegg har hun hatt mindre oppdrag som programleder på kanalen.
Eli Kari Gjengedal er utdannet som akva-ingeniør og har i tiden før jobben i fjernsyn arbeidet som servitør, bartender og hovmester. I 1999 tok hun bartenderprøven og har flere ganger deltatt i NM i cocktail-miksing. Denne kunnskapen benyttet hun i sin første bok, Cocktail – 44 vegar til fin bris fra 2005 på Skald forlag, med oppskrifter på drinker og sagn fra utelivsbransjen.

I 2007 utga Gjengedal den nynorske barneboken Karl Oscar i hardt vêr, illustrert av Ingunn Elida Wiken, om katten Karl Oscar som bruker et år på å finne hjem igjen, i allslags vær, etter å ha kommet bort fra familien på sommerferie. Samtidig forklarer hun de ulike værfenomener som Karl Oscar opplever på en enkel måte, for å gjøre det mulig å forstå for barn.
Hennes bestefar, Knut Gjengedal (1900–1973), var også forfatter og barnebokforfatter som skrev på nynorsk. Begge foreldrene til Eli Kari Gjengedal kommer fra Gjengedal i Hyen. Hun har en søster og en bror. Hun er også kjent for å ha sunget en hel værmelding som et reklamestunt på TV 2 i 2009. Klippet fikk over 270 000 seere på nettsiden.


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  


Anbefalte linker
Bloggurat