Dette okseløpet liker vi i rarenyheter.com, heier på oksen.<br/>
thumbnailDette okseløpet liker vi i rarenyheter.com, heier på oksen.


(VG Nett) “Etter tre dager med okseløp i Pamplona, skal det foreløpig bare være én som har blitt spiddet av de store dyrene som jages nedover gaten for tradisjonens skyld.”

Dette okseløpet liker vi i rarenyheter.com, for her får oksen mulighet til å ta igjen ovenfor oss syndige mennesker som ofte behandler dyr som søppel. Derfor heier vi hvert år på oksen og håper de får ram på et menneske eller 10. For er en så dum å stille opp i okseløp i trange gater så fortjener en et oksehorn i ræva. Men vi kan på den andre siden forstå at noen ønsker spenningen ved å delta i okseløpet, for da bruser nok blodet ekstra i årene, og en kjenner en lever. Vi mennesker lever i dag svært beskyttet og utsetter oss sjelden for farer, derfor er det noen som oppsøker faren, slik som i dette løpet. Nå er da også dette løpet svært tradisjosbundet, har lange røtter i stedets kultur/tradisjon.

Ja en drept og flere skadet, men det har seg selv å takke.

DB:
VG:


Klikk her for: Bloggtips og hjelp

Klikk her og besøk: Fandens oldemor

  

2 Comments on "Dette okseløpet liker vi i rarenyheter.com, heier på oksen."

 1. UnoKuno on Thu, 9th Jul 2009 3:30 pm 

  Hater denne “tradisjonen”, men hvert år prøver jeg å få det med meg i håp om å se noen bli stygt kvestet eller i beste fall avgå ved døden.
  Dette er dyreplageri på ekstremt høyt nivå, og hører en barbarisk fortid til.
  Håper på mange døde mennesker hvert år, for det er den eneste måten myndighetene der nede får opp øynene på. Ikke at de synes synd på dyra, men fordi de ikke vil se på at mennesker omkommer i hopetall.
  Enhver som blir lemlestet eller dør fortjener det virkelig på bakgrunn av hensynsløsheten og barbariet de beskjeftiger seg med.
  Men det verste med dette er at det er bare småtterier i forhold til selve tyrefektningen, det gidder jeg ikke å begynne på engang.
  Ufattelig at sånt tillates idag.

 2. Ernesto on Tue, 29th Jul 2014 9:50 am 

  batch@indeed.defiantly” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…
Bloggurat